#2017-06-29 16:51:29 

Czester

Użytkownik

Posty: 114

Skąd: Kozia Góra

Wiek: 18

Od jakiegoś czasu odstawiam na bok wszelkie przemysłowe przetwory mleczne czy zbożowe. Sam wypiekam chleb. Szukam miejsca w którym kupię smaczne eko masło, najlepiej z małych ekologicznych gospodarstw czy manufaktur. Jak znacie w Szczecinie jakiś sensowny sklep z takimi przetworami to podzielcie się wiedzą :)
#2017-06-29 18:16:01 

bullet

Użytkownik

Posty: 79

Skąd: Leszno

Wiek: 19

Super pomysł, też myślę o tym żeby powiedzieć stop żywności z marketów. Na każdym kroku jakieś GMO, nie mówiąc już o całej chemii jaka jest ładowana w uprawy zbóż, warzyw czy owoców na masową skalę.
#2017-06-29 19:37:52 

Ecliptica

Użytkownik

Posty: 63

Skąd: Wisła

Wiek: 27

Mnie też to przeraża! A smak takiego bio masła na pewno jest bez porównania lepszy i przywodzi na myśl czas spędzony na wsi (tam to było masło!).
#2017-06-29 20:50:40 

abstrakcyjna

Użytkownik

Posty: 99

Skąd: Sanok

Wiek: 37

Zauważyłam że jakby ludzie są bardziej świadomi, chętniej szukają w sklepach ekologicznych wyrobów, czytają etykiety, porównują składy... Kiedyś tego nie było.
#2017-06-29 23:37:49 

Kondrat88

Użytkownik

Posty: 35

Skąd: Wrocław

Wiek: 18

Ja postrzegam takie zmiany bardzo pozytywnie. Jakiś czas temu wszyscy jedli co im sklepy dały ale teraz stawiamy wyższe wymagania. Nawet duże zakłady muszą mieć w portfolio produkty bio i eko bo ludzie tego oczekują.
#2017-06-30 02:09:10 

bullet

Użytkownik

Posty: 79

Skąd: Leszno

Wiek: 19

Masło da się zrobić samemu w domu, trzeba mieć tylko dobrą tłustą śmietanę, najlepiej wiejską i bez dodatków typu karagen. Raz zrobiłem i smakowało wspaniale.
#2017-06-30 04:40:19 

MajazBiłgoraja

Użytkownik

Posty: 50

Skąd: Kielce

Wiek: 39

Ja kupuję tu, moja mama tak samo - http://www.owocowyswiat.pl/kategoria-krowie_maslo-75.html. Chodzimy do ich sklepu na Topolowej, to ich najnowszy sklep (łącznie są cztery). Do tej pory jak chcieliśmy masło ekologiczne Szczecin nie rozpieszczał, trzeba się było nachodzić. Teraz dostępność jest naprawdę zadowalająca a smak tego masła ze świeżym pieczywem... poezja.
#2017-06-30 07:23:43 

churchill

Użytkownik

Posty: 53

Skąd: Poznań

Wiek: 27

Ale mi robicie apetyt, chyba sobie kupię takie masło i porównam z normalnym 82% co zazwyczaj kupuję. Nie powiem żeby ono było złe ale pewnie takie ekologiczne jest jednak zupełnie inne.
#2017-06-30 10:13:59 

HYENA

Użytkownik

Posty: 61

Skąd: Białystok

Wiek: 28

Uwierz mi, jest różnica. Sam kolor takiego masełka jest inny i naprawdę czuć w nim smak śmietanki. Super sprawa zwłaszcza jak się je dużo chleba czy bułek.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015